Polędwiczki wieprzowe panierowane w ziołach i parmezanie

Małgorzata
Obiad
29.11.2017 7:59
Polędwiczki wieprzowe panierowane w ziołach i parmezanie

Smacznego :) Przepis pochodzi z książki Italia do zjedzenia, której recenzję przeczytacie tutaj KLIK! 1 porcja (100 g)- ok 350 kcal - białko - 29 g - tłuszcze - 19 g - węglowodany - 13.5 g - błonnik - 1.15 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie środa, 29 listopada 2017 Polędwiczki wieprzowe panierowane w ziołach i parmezanie Autor: Małgorzata Chyla o 07:36:00 Etykiety: blog, mięta, moje kuchenne rewelacje, natka, obiad, panierowane polędwiczki, parmezan, polędwiczki w ziołach, polędwiczki wieprzowe, rozmaryn, szałwia, zioła Soczyste, pełne ziołowego aromatu polędwiczki - doskonały, pochodzący z włoskiej kuchni, prosty przepis na obiad :) SKŁADNIKI (dla 4 osób -1 porcja 350 kcal) 400-450 g polędwiczki wieprzowej 50 g twardego sera dojrzewającego startego na małych oczkach 1 jajko 75 g bułki tartej sól, pieprz świeże zioła: rozmaryn, szałwia mięta, natka pietruszki oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Obsmażamy na rozgrzanej oliwie po 5 minut z każdej strony, a potem zapiekamy 10-15 minut. Siekamy zioła i mieszamy z utartym serem, bułką tartą i kilkoma łyżkami oliwy z oliwek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2017/11/poledwiczki-wieprzowe-panierowane-w.html