Składniki na bochenek: 500 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 7 g drożdży suchych łyżeczka soli łyżeczka cukru trzcinowego 300 ml letniej wody 2 łyżki oliwy masło i otręby do wysypania formy. Odłożyć w ciepłe miejsce na około 1-1,5 godziny, aż ciasto wyrośnie po brzegi formy. Pełnoziarnisty chleb orkiszowy Domowy chleb na drożdżach z pełnoziarnistej mąki orkiszowej to pyszna i zdrowsza alternatywa dla białego pieczywa. - Piekarnik nastawić na 200 stopni C. - Wierzch wyrośniętego ciasta posmarować mlekiem i wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 45 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2017/04/penoziarnisty-chleb-orkiszowy.html