mąki pszennej łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli duże jajko 1/2 szkl. cukru brązowego łyżeczka ekstraktu waniliowego sól gruboziarnista lub w płatkach - Piekarnik nastawić na 175 stopni C. - Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. - Gorzką czekoladę i masło rozpuścić w kompieli wodnej. Ciasteczka Brownie z solą morską Mocno czekoladowe ciasteczka dla wszystkich zwolenników ciasta brownie i gorzkiej czekolady. Popękane i chrupiące na zewnątrz, a miękkie w środku, lekko oprószone solą morską, która fajnie podkreśla ich smak. Składniki na 14 ciasteczek: 40 g masła 100 g czekolady gorzkiej 1/3 szkl. - Odmierzyć 14 równych porcji np. łyżką do lodów i ułożyc je w odstępach na blaszce.