Czas wykonania: 2 h 30 min Ilość porcji: 2 h 30 min Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 50 g świeżych drożdży ( ½ opakowania) 300 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy Nadzienie: 150 g sera żółtego 150 g szynki ketchup Przygotowanie: Mąkę wsypać do dużej miski. Rozwałkować połowę ciasta na płat wielkości 50 cm x 20 cm (ciasto nie może być zbyt cienkie, ponieważ podczas pieczenia będzie się rozpadać) i pokroić na 4 mniejsze prostokąty (krok 6.). Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce (ja ostawiłam bezpośrednio na grzejniku) na 10 minut, żeby zaczyn wyrósł. Następnie przez około 15 minut wyrobić ciasto ręką i ponownie odstawić na 1 godzinę, do wyrośnięcia (ciasto ma podwoić swoją objętość). Gdy ciasto pięknie wyrośnie można podzielić sobie je na 2 lub 3 części, aby było łatwiej. Bułeczki pszenne faszerowane szynką i serem 🙂 Oczywiście najlepiej smakują od razu po upieczeniu – bułka jest gorąca, a ser się ciągnie 🙂