Penne all'arrabbiata

Wiktoria Eulalia
Makarony
08.09.2019 14:53
Penne all'arrabbiata

W sam raz na zbliżający się okres jesienno-zimowy. SKŁADNIKI/ 4 porcje jedna porcja dostarcza średnio: 350 kalorii / 15 g białka / 10 g tłuszczu / 50 g węglowodanów - pełnoziarnisty makaron penne - 250 g - przecier pomidorowy - 500 ml - oliwa z oliwek - 2 łyżki - oliwki czarne - 50 g - czosnek - 1 ząbek - cebula - 1 mała - tarty parmezan - 4 łyżki - sól, pieprz, chilli, czosnek - do smaku - świeża bazylia Ugotuj makaron al dente wg przepisu na opakowaniu. W sezonie warto sięgnąć po świeże pomidory, wcześniej sparzone i obrane ze skórki, ale z braku chęci bądź czasu pomidory z puszki bądź wspomniany wcześniej przecier powinny wystarczyć. Pierwszy raz wypróbowałam tego dania w jednej z nadmorskich restauracji i tak wpasował się w moje gusta, że postanowiłam odtworzyć ten smak w swojej kuchni. ️ ✩✩✩ ✩✩✩ W czasie gotowania makaronu, na patelni rozgrzej oliwę, dodaj pokrojoną cebulę, czosnek i oliwki (pokrojone w dowolny sposób). Dodaj makaron, przemieszaj zawartość patelni i dopraw do smaku - solą, pieprzem, chilli i czosnkiem w proszku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniaellie.pl/2019/09/penne-allarrabbiata.html