Blog: Pure Delicacy

TORT BEZOWY Z RÓŻĄ I GRANATEM

Sam torcik (jak wszystkie bezowe) jest bezglutenowy, więc bezglutenowcy nie powinni nim pogardzić, a wręcz szybko biec do sklepu po potrzebne składniki 🙂 BLATY BEZOWE: - 6 białek (rozmiar L) …

Ciasteczka PIECZARKI

Niepowtarzalne w smaku, mało słodkie! SKŁADNIKI: – 150g masła – 4 czubate łyżki cukru pudru – 1 jajko – 2 szklanki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej – 4 łyżki mąki tortowej …

ŁABĘDZIE Z CIASTA PARZONEGO Z BITĄ ŚMIETANĄ I KAWĄ

: 1 szklanka wody 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka W rondelku zagotować wodę z masłem. Na dolną część ciastka z rękawa cukierniczego, strzykawką wycisnąć bitą śmietanę, …

CIASTO PRZEKŁADANE Z JABŁKAMI I GALARETKĄ AGRESTOWĄ

Połączyłam je tym razem z galaretką agrestową, co okazało się strzałem w dziesiątkę – ZDECYDOWANIE. BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki …

Lamingtony

🙂 BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Od razu obtaczamy je …