Niepowtarzalne w smaku, mało słodkie! SKŁADNIKI: – 150g masła – 4 czubate łyżki cukru pudru – 1 jajko – 2 szklanki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej – 4 łyżki mąki tortowej – 1 łyżeczka sody oczyszczonej – 1 łyżka soku z cytryny – 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego DODATKOWO: – kakao – pusta, sucha butelka plastikowa PRZYGOTOWANIE: Masło ucieramy mikserem z przesianym cukrem pudrem. Przesiewamy skrobię, mąkę tortową i sodę – mieszamy – dodajemy do masy maślanej razem z łyżką soku z cytryny. Suchą szyjkę butelki (bez zakrętki) zanurzamy w kakao i wciskamy kolejno w kulki ciasta tworząc kapelusze z korzonkami pieczarek. Zachwycające swoim wyglądem PIECZARKI – idealne do popołudniowej herbaty.