CUKINIA FASZEROWANA CAPRESE

Sałatka Caprese to klasyczny, dobrze znany przysmak kuchni włoskiej. Składają się na nią dorodne, pachnące słońcem pomidory, kremowa mozzarella, a także bazylia i prawdziwa oliwa z oliwek. A co się …

KOTLETY Z BOBU

Bób to nie tylko świetna przekąska, ale też doskonały dodatek do dań. Zamiast więc głowić się nad kolejnym letnim obiadem, wykorzystujmy sezonowe składniki. W sezonie na bób zrezygnujmy z klasycznych …

CHŁODNIK Z OGÓRKÓW

Nie ma jak chłodnik! Szczególnie, gdy temperatura na dworze nieubłaganie rośnie, a my nie mamy ochoty na wielogodzinne gotowanie. CHŁODNIK Z OGÓRKÓW to zupa tak łatwa i szybka w przygotowaniu, …

SMAŻONA SAŁATA Z CEBULĄ I SEREM CAMEMBERT

Sałatę można jeść nie tylko na surowo. Serca sałaty lodowej lub rzymskiej idealnie nadają się do krótkiego smażenia na patelni, co razem z cebulą i serem camembert tworzy niezapomnianą przekąskę …

Krakersy z buraczanym pesto, kozim serem i orzeszkami

Kolejny przepis na tak zwane finger food, czyli KRAKERSY Z BURACZANYM PESTO, KOZIM SEREM I ORZESZKAMI. Przekąska jest szybka, prosta do zrobienia i na pewno zasmakuje Waszym znajomym!

AGRESTOWA TARTA Z MARCEPANEM

Agrest to owoc, który wielu z nas kojarzy się z dzieciństwem: kwaskowe owoce, zrywane prosto z krzaka na działkach i w ogrodach smakowały wybornie. Dziś wydaje się niedoceniony, a warto …

SMAŻONE KWIATY CUKINII

Porzućcie typowe, nudne przekąski! To czas na spróbowanie czegoś nowego! Przedstawiamy przepis na SMAŻONE KWIATY CUKINII i obiecujemy – już nigdy nie zechcecie spędzać wieczoru przy chipsach.

KANAPKI Z JAJKIEM I PESTO

Gdy zależy nam na szybkim i pysznym śniadaniu, na prowadzenie wysuwają się KANAPKI Z JAJKIEM I PESTO! Przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a gdy raz wykonamy swoje własne domowe pesto, …

SZASZŁYKI Z ŁOSOSIA

Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby potraw z grilla. Ten rodzaj obróbki termicznej daje nam wachlarz nieskończonych możliwości. Poza klasycznym mięsem na ruszcie, grillować możemy produkty wegańskie, warzywa, owoce, …

DORSZ ZAPIEKANY Z TRAWĄ CYTRYNOWĄ I BOTWINĄ

DORSZ ZAPIEKANY z pastą z trawy cytrynowej, natki pietruszki i soku z cytryny jest bardzo aromatyczny i delikatny. Najlepszym dodatkiem do niego jest sałatka ze świeżych liści – możemy użyć …

BURGER Z KURCZAKIEM I SOSEM Z AWOKADO

Nasz burger z kurczakiem to zdrowa alternatywa dla dań typu fast food. Świeże, chrupiące warzywa, grilowana pierś kurczaka i pyszny dip z awokado podane np. w razowej bułce stanowią naprawdę …

Dorsz ze szparagami i sosem pietruszkowym

Kremowy sos z natki pietruszki to klasyka kuchni angielskiej. Idealnie pasuje do ryb – tutaj podkręcamy go bazylią i polewamy nim filet z dorsza. Do tego delikatnego dania pasować będą …

PESTO Z BOBU

Większość z nas kojarzy bób jako doskonałą przekąskę, którą można cieszyć się zaraz po ugotowaniu. Tymczasem bób może stać się składnikiem wielu pozornie nietypowych dań i produktów. Jednym z nich …

ARBUZOWA GRANITA

Kiedy żar leje się z nieba, często szukamy sposobów na choćby chwilowe orzeźwienie, ucieczkę od upału. Niezawodną metodą pozostają schładzające organizm mrożone desery, jak ARBUZOWA GRANITA – słodki arbuz w …

QUICHE Z KURKAMI

Pyszny, domowy QUICHE Z KURKAMI to idealna propozycja na kolację wśród najbliższych. Urzeka zapachem lasu, delikatnością nadzienia i chrupkością ciasta francuskiego. Niedowiarkom obiecujemy – będzie to miłość od pierwszego kęsa!

Zielone smoothie bowl z owocami

Smoothie bowl za granicą cieszy się ogromną popularnością. Jest to miska wypełniona ulubionym koktajlem, posypana bakaliami. My proponujemy ZIELONE SMOOTHIE BOWL Z OWOCAMI, które dostarcza codzienną dawkę witamin.