Polecam spróbować 🙂 Składniki: - 2 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki jogurtu - 2 jajka klasy M - 3 łyżki (z górką) płatków kukurydzianych Corn Flakes Klasyczne Lubella - 2 czubate łyżeczki oleju kokosowego - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - cukier puder (u mnie trzcinowy) do oprószenia omletu - niskosłodzona konfitura jagodowa Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, wbijamy 2 całe jajka, dodajemy jogurt (można również dodać łyżeczkę rozpuszczonego oleju kokosowego). Omlet ściągamy, kroimy na 4 części i podajemy lekko oprószony cukrem pudrem z porcją niskosłodzonej konfitury jagodowej. Masę wylewamy na rozgrzaną małą patelnię z rozpuszczonym olejem kokosowym (u mnie czubata łyżeczka). Gdy omlet ładnie urośnie i zarumieni się od spodu obracamy go na drugą stronę i dosmażamy (już bez przykrycia). Moje dzieci uwielbiają zaczynać dzień od miseczki swoich ulubionych płatków zanurzonych w ciepłym mleku… Dziś zapraszam Was na jedno z nich. Na koniec dodajemy płatki kukurydziane Corn Flakes Klasyczne Lubella.