Składniki: (na małą blaszkę ciasteczek) 1 torebka kaszy jaglanej z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami Dania Babci Zosi 2 jajka klasy M 1 szklanka + 3 płaskie łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki cukru 1 pełna łyżeczka ekstraktu waniliowego *szklanka ma u mnie pojemność 250 ml Przygotowanie: Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją producenta (ja dodaję ciut więcej wody). Do przygotowania ciasteczek wykorzystałam tym razem 1 torebkę kaszy jaglanej z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami Dania Babci Zosi. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i wielkości ciasteczek, dlatego należy je obserwować. Jak przygotować ciasteczka z kaszy jaglanej? Ciasteczka z kaszy jaglanej. Ciasteczka z kaszy jaglanej. Ja najchętniej podaję je do kawy lub zabieram ze sobą na wycieczkę. Układamy je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z masy formujemy małe kule (dłonie zbliżamy zimną wodą, aby ułatwić formowanie). Dziś zapraszam Was na jedną z moich ulubionych wariacji.