Przepis
200 g gorzkiej czekolady (u mnie wedel)
200 g miękkiej margaryny
250 g cukru (następnym razem dam 190g)
3 jajka
110 g mąki
Czekolady połamać na kostki i rozpuścić w kąpieli wodnej w garnuszku, przestudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem na puszysto, dodać jajka. Całość dobrze utrzeć.
Do masy jajecznej wlać przestudzoną czekoladę i powoli wsypać mąkę, dobrze wszystko razem zmiksować.
Piekarnik nagrzać do 170 0C. Przygotować ser.
Ser utrzeć z jajkami, budyniem (proszek) i 2/3 gotowej masy korówkowej z puszki na jednolitą masę.
na wysmarowaną blaszkę (20/30 cm) przełożyć 2/3 ciasta brownie, wyrównać,
na nie wyłożyć 1/3 masy korówkowej w kupkach, pomiędzy posypać malinami,
wylać masę serową, posypać malinami,
na koniec rozłożyć kleksami pozostałe ciasto brownie.
Gotowe ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45-50 minut w temp. 175-180 0C.