Sernik Malinowy

Krzysztof
Ciasta
18.07.2014 7:12
Sernik Malinowy

Przepis

Składniki:

1 kg sera twarogu

500 g malin + ok 100 g do dekoracji

2 galaretki malinowe

40 g cukru pudru

1 cukier wanilinowy

150 g herbatników

75 g masła

Przygotowanie:

Herbatniki kruszymy bardzo drobno i ucieramy z masłem na jednolitą masę. Wykładamy masą spód tortownicy i wstawiamy do lodówki na ok 30 min. Twarożek ubijamy robotem na puszysto, dodajemy cukier. W osobnym naczyniu 2 galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Maliny blendujemy i mieszamy z ostudzoną galaretką następnie łączymy z serem. Gotową masę twarogową wlewamy do tortownicy, dekorujemy świeżymi malinami i wstawiamy do lodówki na ok 2h.