BREAKFAST BOWL PO MOJEMU

Wiktoria Eulalia
Fit
21.11.2017 14:54
BREAKFAST BOWL PO MOJEMU

Stąd u mnie dodatek puddingu na zimno i egzotycznego kiwi (niemalże równie egzotycznego co sama nazwa....).można użyć w całości pięć łyżek płatków jaglanych lub ryżowych (osobiście uważam że ryżowe są smaczniejsze, ale niestety skończyły mi się zapasy)u mnie o smaku lodów truskawkowych, ale można użyć każdej innejPłatki jaglane zalewamy w miseczce ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Breakfast bowl po mojemu Z pewnością każdy z Was chociaż raz spotkał się na blogach kulinarnych, instagramach czy innych miejscach w sieci z miseczkową wersją smoothie o niesamowicie egzotycznej nazwie - smoothie bowl (jakby po polsku nie można było napisać, no nie??) 🌸 ✩✩✩ ✩✩✩ Powoli zbliża się zima, nasz organizm potrzebuje z rana takiej łatwo przyswajalnej mocy w wersji na ciepło, ale to nie znaczy, że nie można wprowadzić do tego wizerunku szczypty lata. Składniki: jedna miseczka pełna mocy 2-3 łyżki płatków jaglanych * * 2 łyżki kaszy manny 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 1/2 banana 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżka nasion chia 1/2 miarki odżywki białkowej** PS Ja swoją bazę pod dzisiejszy obraz wykonałam przy użyciu jaglanki z dodatkiem kaszy mannej - czyli w wersji na ciepło, stąd nazwa breakfast bowl , a nie smoothie bowl. Bo w rzeczywistości pod tą nazwą kryje się najzwyczajniejszy koktajl w misce, przyozdobiony po prostu mnóstwem dodatków, od bakalii, świeżych owoców po masło orzechowe i płatki śniadaniowe. Dowolność przyozdabiania zamienia nas w malarzy na koktajlowym płótnie ze zmiksowanych owoców, czasem z dodatkiem płatków owsianych lub jogurtu. W garnuszku zagotowujemy pół szklanki mleka i pół szklanki wody.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaellie.blogspot.com/2017/11/breakfast-bowl-po-mojemu.html