FOODBOOK #3 - Co jem w ciągu dnia?

Wiktoria Eulalia
Fit
20.05.2017 11:23
FOODBOOK #3 - Co jem w ciągu dnia?

Na główny posiłek serwuję sobie potrawkę, którą umieszczałam ostatnio na blogu (po przepis kliknijJest idealna na chłodniejsze,majowe dni, bo mocno rozgrzewa i na długo pozostawia uczucie sytości. KOLACJA Jajecznica z lekką sałatką i razowymi grzankami 2 jajka od szczęśliwych kurek niewielka ilość masła sól 1 grahamka porcja sałatki (sałata lodowa, pomidor, ogórek świeży, ogórek kiszony, kukurydza słodka z puszki, rukola, odrobina jogurtu, olej z pestek winogron, sok z cytryny, sól, pieprz) Z O B A C Z F I L M I K ! ŚNIADANIE Jaglanka z bananem, masłem orzechowym i cynamonem Ostatnio ratuje moje poranki, kiedy czasu niewiele, a trzeba czymś wartościowym dostarczyć energii na resztę dnia. Są to przykładowe przepisy na główne posiłki w ciągu dnia, których przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a są na dodatek zdrowe i bardzo smaczne! Płatki jaglane jadam zamiennie z płatkami owsianymi, które chyba nigdy mi się nie znudzą - albo w postaci placuszków albo omletów albo porannych miseczek wypełnionych po brzegi samymi dobrociami jak ta! ❤ 50 g płatków jaglanych szklanka pół na pół mleka i wody 1 banan czubata łyżeczka/łyżka masła orzechowego (u mnie Ostrovit- najpyszniejsze jakie jadłam!) najpyszniejsze jakie jadłam!) Jajka smażę króciutko na niewielkiej ilości masła, po czym ściągam z ognia i podaję w towarzystwie sałatki i razowych grzanek. Jest idealna na chłodniejsze,majowe dni, bo mocno rozgrzewa i na długo pozostawia uczucie sytości. Nie mam niestety na tyle czasu, by za każdym razem nagrywać zjadane posiłki i przekąski, dlatego zebrałam te, które pojawiają się u mnie ostatnio najczęściej. W garnuszku zagotowuję szklankę mleka i wody w proporcji pół na pół. Podaję z ulubionymi dodatkami, na zdjęciu - plasterki miękkiej, słodkiej gruszki i rodzynki do osłodzenia. Grahamkę kroję na pół i opiekam w opiekaczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaellie.blogspot.fr/2017/05/foodbook-3-co-jem-w-ciagu-dnia.html