Wytrawne muffiny dyniowe z mozzarellą

Przekąski
21.11.2017 9:39
Wytrawne muffiny dyniowe z mozzarellą

Wytrawne muffiny dyniowe składniki na 6 sztuk: - 3/4 szklanki pure z dyni - 3 jajka - 50 ml oliwy - 150 g mąki owsianej - 2 łyżki tartego parmezanu - 0,5 łyżeczki soli - 0,5 łyżeczki kardamony - 0,5 łyżeczki imbiru - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 6 kulek mini mozzarelli wykonanie: W misce mieszamy razem pure z dyni, jajka i oliwę. Ponieważ pure było z dyni olbrzymki to było takie dość luźne i na pastę do kanapek mi nie pasowało. Dyniowe, wytrawne muffiny powstały tylko dlatego, że została mi prawie szklanka dyniowego pure, z którym nie bardzo wiedziałam co zrobić. Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni C. Muffinki najlepiej smakują na ciepło gdy ser jest ciągnący. Jednak muffinki dyniowe to tez dobry pomysł na śniadanie z dodatkiem mieszanki różnych sałat. Akurat doskonale wpasowały się jako dodatek do zupy z dyni. Tak więc zrodził się pomysł wykorzystania owego pure do muffinek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przysmakikarolki.blogspot.com/2017/11/wytrawne-muffiny-dyniowe.html