PIERNICZKI KORZENNE NA ZIMĘ

KAROLINA
Ciasta
20.11.2017 16:21
PIERNICZKI KORZENNE NA ZIMĘ

Polecam Wam! SKŁADNIKI: - 300 g mąka orkiszowa pełneziarno - 100 g mąka pszenna tortowa - 100 g mąka żytnia - 50 g mąka gryczana - 350 ml miodu - 60 g cukru pudru - 3 łyżki kakao - 1 jajko - 120 g masła - 3 opakowania po 20 g przyprawy do piernika - 1,5 łyżeczki sody W/w składniki zagniatamy na jednolite i elastyczne ciasto. Ciasto wałkujemy na cienkie blaty, wycinamy foremką pierniczki i pieczemy na papierze przez 12 do 15 minut w temp 180 stopni C. Pomału wkraczamy na blogu w przepisy typowe zimowe, związane z czasem oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia. Dzisiaj na pierwszy ogień klasyka pierniczki korzenne, idealne do mleka, kakao czy do kawki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smykwkuchni.blogspot.com/2017/11/pierniczki-korzenne-na-zime.html