Składniki: 280 g domowego masła orzechowego niesłodzonego (Przepis) 1/3 szklanki miodu (7 łyżek) 1 1/3 szklanki płatków owsianych (140 g) 40 g migdałów 40 g orzechów laskowych Przygotowanie: Orzechy posiekać na małe kawałeczki. Naczynie, w którym masa będzie się chłodzić (u mnie naczynie żaroodporne) lekko wysmarować tłuszczem (oliwą, masłem lub olejem kokosowym). Masło orzechowe podgrzać w garnku (na najmniejszym ogniu, ponieważ lubi się szybko przypalić), dodać miód i wymieszać. Ilość porcji: 654 g = 16 sztuk (100g = 460 kcal) Przełożyć masę do naczynia i mocno ugnieść, aby batony nie kruszyły się przy krojeniu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/batony-owsiane-z-maslem-orzechowym/