Kluski na parze z sosem pomarańczowym

Małgorzata

Obiad

19.11.2017 6:27

Kluski na parze z sosem pomarańczowym

SKŁADNIKI kluski na parze 550 g mąki pszennej 2 łyżki cukru 30 g śweżych drożdży 280 ml mleka 2 jajka 2 łyżki oleju Wielkopolskiego szczypta soli sos pomarańczowy otarta skórka z jednej pomarańczy sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy łyżka miodu 2 łyżki masła łyżka gęstej śmietany 36% garść rodzynek szczypta soli SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Gotujemy 10 minut w parowarze, naczyniach do gotowania na parze ewentualnie w durszlaku postawionym na garnku z niedużą ilością gotującej się wody. Gotujemy 10 minut w parowarze, naczyniach do gotowania na parze ewentualnie w durszlaku postawionym na garnku z niedużą ilością gotującej się wody. Sos jest zrobiony z soku wyciśniętego z pomarańczy, a dosłodzony miodem i tylko nieznacznie zagęszczony śmietaną.#OlejKonwenanse #OlejWielkopolski Kluski na parze zwane również pampuchami prawie wszyscy pamiętają z dzieciństwa. W garnuszku rozcieramy drożdże z cukrem, dolewamy 2 łyżki mleka. W garnuszku rozcieramy drożdże z cukrem, dolewamy 2 łyżki mleka. Ciasto drożdżowe zostawiamy przykryte kuchenną ściereczką na godzinę lub do czasu, aż podwoi swoją objętość. Ciasto drożdżowe zostawiamy przykryte kuchenną ściereczką na godzinę lub do czasu, aż podwoi swoją objętość. Składniki na sos pomarańczowy (oprócz rodzynek i śmietany) łączymy w rondelku i podgrzewamy. Składniki na sos pomarańczowy (oprócz rodzynek i śmietany) łączymy w rondelku i podgrzewamy. Pampuchy z sosem pomarańczowym z rodzynkami są aromatyczne i bardzo smaczne. Śmietanę rozrabiamy kilkoma łyżkami sosu pomarańczowego i wlewamy do rondelka z gotującym się sosem. Śmietanę rozrabiamy kilkoma łyżkami sosu pomarańczowego i wlewamy do rondelka z gotującym się sosem.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://przepisy-online.blogspot.com/2017/11/kluski-na-parze-z-sosem-pomaranczowym.html