SKŁADNIKI 400 g piersi z kurczaka 400 g brukselek łyżka cukru trzcinowego Diamant Dry Demerara łyżka czubrycy czerwonej łyżka musztardy łyżka tartej bułki sól olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy czubrycą i odstawiamy do lodówki na godzinę. #cukiertrzcinowy #syroptrzcinowy #diamant Brukselka zasmażana z piersią z kurczaka przyprawiona czubrycą w połączeniu z musztardą i cukrem trzcinowym zyskuje ciekawy smak. W trakcie smażenia dolewamy niewielką ilość wody, dosypujemy cukier trzcinowy, który mieszamy do rozpuszczenia i dokładamy musztardę. Sezon na brukselkę trwa, więc smakosze brukselki powinni z tego korzystać. W tym czasie do wrzącej osolonej wody wrzucamy brukselkę i gotujemy ją prawie do miękkości.