Sernik malinowy na spodzie z daktyli bez pieczenia

Katarzyna
Ciasta
19.11.2017 9:50
Sernik malinowy na spodzie z daktyli bez pieczenia

▪2 łyżki soku z cytryny ▪4 łyżki żelatyny+400 ml gorącej wody ▪260 g śmietanki 30% ▪400 g malin ▪pół opakowania lub całe galaretki cytrynowej w zależności, jaką grubość preferujecie+0,5 lub 1 szklanka wody Przygotowanie: Powiem Wam, że teraz jako cukiernik trochę mi już przysłowiowo bokiem wychodzą te ciasta, ale dzięki różnicy, jakie robię w domu, a jakie w pracy, te domowe nigdy mi się nie znudzą😎 Od jakiegoś czasu chodzi za mną myśl o własnym biznesie cukierniczym, bo jak wiadomo cukierni z normalnymi ciastami jest na pęczki, a takich w zdrowszych wersjach nawet w niektórych miastach zero. Wartość odżywcza 1 kawałka (12): 193 kcal B 14 g W 18 g T 7 g Składniki na formę 18 cm: spód ▪150 g daktyli ▪100 g płatków jaglanych masa serowa 😕 Z pewnością nie jeden smakosz moich wersji by się znalazł i myślę, że nie zbankrutowałabym od razu po 2 miesiącach😁😆 No, ale to tylko plany, a je zawsze trzeba mieć 😎 Jeszcze taka stara nie jestem i może te marzenie kiedyś spełnię😇 Wracając do przepisu, dzisiaj będzie sernik na zimno bez pieczenia z daktylowym spodem. ▪750 g twarogu (ja zmieliłam sama twaróg chudy) ▪ 100 g cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) Ja dostałam w prezencie mnóstwo daktyli i musiałam je szybko spożytkować, bo nie miałam na nie miejsca😊 Ostudzoną wlewamy na koniec do masy, miksujemy i powstałą białą masę wylewamy na spód.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2017/11/sernik-malinowy-na-spodzie-z-daktyli.html