Składniki: - 3 wafle tortowe kwadratowe - 250 g masła irlandzkiego Mlekoma - 12 łyżek wody - 1 szkl cukru - 3 łyżki ciemnego kakao - 250 g mleka w proszku - 50 g orzechów nerkowca - 50 g suszonej żurawiny - 50 g siekanych pistacji - Polewa: - 100 g gorzkiej czekolady - 1 łyżeczka oleju kokosowego - pistacje do posypania Masło, wodę, cukier i kakao rozpuścić i zagotować. Na pierwszy wafel rozsmarować połowę masy, przykryć waflem, rozsmarować resztę masy i przykryć trzecim waflem. Pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin aż masa całkowicie stężeje. Do jeszcze letniej masy wsypać mleko i wymieszać na jednolitą masę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2017/11/wafle-z-masa-z-suchego-mleka-i-bakaliami.html