Składniki: - Ciasto: - 3,5 szkl mąki pszennej - 1 szkl letniej wody - 1 łyżka suszonych drożdży - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżeczka cukru - 1,5 łyżeczki soli - Sos do pizzy: - 1 puszka pomidorów(całe) - 2 ząbki czosnku - 0,5 łyżeczki soli - 1 łyżeczka cukru - 0,5 łyżeczki bazylii - 0,5 łyżeczki oregano - Dodatki: - szynka - mozzarella - ananas - papryka - pieczarki Ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie miksera i zmiksować za pomocą końcówki do ciast drożdżowych. W formie okrągłej dałam ser pod koniec pieczenia natomiast w prostokątnej blaszce dałam od razu. Lekko oprószyć mąką przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1-1/5 godziny. Mniejszą część ciasta rozłożyć na okrągłej blaszce większą część na prostokątnej blaszce pozostawiając nieco grubsze brzegi. Jeśli w pomidorach będzie dużo płynu sos przelać na gęste sitko by go odsączyć. Ciasto przełożyć na lekko oprószony mąką blat i ponownie zagnieść.