Ogórki kanapkowe

Ewelina
Przetwory
13.08.2015 22:05
Ogórki kanapkowe

Składniki: - 1,5 kg ogórków średniej wielkości - 500 ml wody - 1i3/4 szkl octu 10% - 1i3/4 szkl cukru - 1 łyżka gorczycy Ale-raj - 1 łyżka ziaren czarnego pieprzu - 10 kulek ziela angielskiego - 1 płaska łyżka kurkumy Ale-raj - 1 płaska łyżka soli Ogórki umyć i pokroić wzdłuż w cienkie plasterki. Wodę z wszystkimi przyprawami i cukrem zagotować, wlać ocet i gotować jeszcze 5 minut pod przykryciem. Duży garnek wyłożyć na dnie ściereczką włożyć słoiki i zalać wodą do 2/3 wysokości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2015/08/ogorki-kanapkowe.html
Ala piecze i gotuje

Ala piecze i gotuje

Ewelina