Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pieczeń z udźca indyka wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Marynata: - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka soli - 2 łyżki oleju - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżka majeranku - 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki - 1/4 łyżeczki papryki ostrej - 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżka wódki Jak wykonać przepis na - Pieczeń z udźca indyka Potrzebne składniki - 1,5 kg udźca z indyka bez kości - 1 papryka - 1 mozzarella duża - olej do posmarowania blaszki - rękaw do pieczenia. Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat: Obtaczamy w marynacie dokładnie mięso z każdej strony, przekładamy do zamykanego pojemnika i wkładamy na noc do lodówki. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. - Po wyjęciu rozkładamy płasko mięso, a na środek układamy pokrojoną w plastry mozzarellę. Doskonałe danie na kilka osób z ziemniaczkami i np marynowanymi grzybkami - dla mnie pychotka.