Wstawiamy ponownie do piekarnika jeszcze na 10 min. Wartości odżywcze 2 porcji: 1135 kcal B 82 g W 121 g T 35 g Dzisiaj zrobiłam sobie wersje mini czyli pizzerinki do przygotowania w 15 min reszta pieczenie. Składniki na 4 mini pizzerinki (2 porcje): -140 g mąki ryżowej -1 jajko -woda +dodatki -4 łyżki koncentratu pomidorowego+woda+bazylia+oregano -200 g mięsa -1 cebula -1 kulka mozzarelli -1 Składniki na 4 mini pizzerinki (2 porcje): -140 g mąki ryżowej -1 jajko -woda +dodatki -4 łyżki koncentratu pomidorowego+woda+bazylia+oregano -200 g mięsa -1 cebula -1 kulka mozzarelli -1 Wstawiamy ponownie do piekarnika jeszcze na 10 min. Wartości odżywcze 2 porcji: 1135 kcal B 82 g W 121 g T 35 g Dzisiaj zrobiłam sobie wersje mini czyli pizzerinki do przygotowania w 15 min reszta pieczenie. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajo i stopniowo wody aby powstała nam średnio gęsta konsystencja. 2. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy masę formując placki. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajo i stopniowo wody aby powstała nam średnio gęsta konsystencja. 2. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy masę formując placki. Ja osobiście jem tylko domowe, robione zarówno w piekarniku czy patelni. 3. W między czasie przygotowujemy dodatki. 3. W między czasie przygotowujemy dodatki.