Jabłka pieczone z miodem i orzechami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Do każdego jabłka wlewamy po równo sok z cytryny zmieszany z cynamonem i ekstraktem waniliowym (ostrożnie z nim nie za wiele tak by tylko czuć było posmak wanilii). Potrzebne składniki 4 duże jabłka sok z 1 cytryny 2 łyżeczki masła orzechowego bez soli i cukru (opcjonalnie) 4 łyżeczki miodu spora garść wyłuskanych orzechów włoskich kilka rodzynek lub innych bakalii cynamon i ekstrakt waniliowy Pachnące, soczyste i mięciutkie jabłka pieczone z miodem i orzechami z nutą cynamonu i wanilii, to wspaniała propozycja na jesienny deser. Sposób wykonania Jabłka drążymy od strony ogonka, wydłubując gniazda nasienne, jednak staramy się by nie przebić się przez jabłko na wylot. Jabłka mają mięciutka skórkę i jeśli użyjemy bardzo słodkiej odmiany to w połączeniu z miodem mogą być zbyt słodkie. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Gotowanie: 20 min. Jabłka pieczone z miodem i orzechami