Pulpety z pieczarkami w sosie śmietankowym

Agata
Obiad
12.11.2017 12:46
Pulpety z pieczarkami w sosie śmietankowym

Najpierw na rozgrzany tłuszcz na patelni na której smażyliśmy mięso wkładamy cebulę i delikatnie ją szklimy, a później wrzucamy pieczarki. Obtaczamy je w mące i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Wlewamy wino i śmietanę i dusimy na małym ogniu około 20 minut. Do miski wkładamy zmielone mięso, dodajemy przyprawy i 1-2 łyżki zimnej wody. Następnie ręce smarujemy olejem i z wymieszanego mięsa robimy małe pulpeciki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/11/pulpety-z-pieczarkami-w-sosie.html