Tarta grzybowa

Karol
Obiad
14.11.2018 11:10
Tarta grzybowa

Tarta grzybowa wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Na wierzch 500 g grzybów (mogą być pieczarki) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki śmietany 18% papryka ostra rozmaryn 1 łyżka masła olej do smażenia ser do posypania Sposób wykonania Ciasto zagniatamy łącząc wszystkie składniki - ważne by masło było schłodzone i najlepiej posiekać je nożem z mąką, by go nie rozgrzewać rękami. Ciasto wykładamy na foremkę do tarty wylepiając brzeg formy i wkładamy do piekarnika na 15 minut temperatura 180 stopni. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Lekko chrupiąca ale wilgotna i przepyszna tarta grzybowa na kruchym spodzie o wyraźnym maślanym smaku z tymiankiem i papryką. Potrzebne składniki Na spód: 250 g mąki 150 g masła 2 jajka sól (pieprz) Prosty przepis na trochę lasu na talerzu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/tarta-grzybowa/