Lekki graham na drożdżach

Sylwia
Śniadania
11.11.2017 10:15
Lekki graham na drożdżach

Składniki: 400 g mąki pszennej 400 g mąki pszennej razowej 40 g drożdży 500 ml mleka (2 szklanki) 125 ml oleju 2 łyżeczki soli Przygotowanie: W dużym naczyniu wymieszać obie mąki, zrobić dołek i pokruszyć drożdże. Ponownie odstawić ciasto pod przykryciem na 30 minut w ciepłe miejsce. Zaczyn oprószyć mąką, nakryć naczynie ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Lekki graham na drożdżach to chlebek zadziwiająco suchy i sypki w środku z chrupiącą skórką na zewnątrz. Czas wykonania: 2 h 30 min Ilość porcji: 1,2 kg (forma 12 x 35 cm)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/lekki-graham-na-drozdzach/