Składniki: ćwiartka z kurczaka 3 marchewki 3 pietruszki 0,5 selera 4 ziemniaki 4 ziemniaki cebula 10 ogórków kiszonych 2 łyżki masła sól, pieprz ziarnisty, ziele angielskie 3 listki laurowe 3 listki laurowe Mięso myjemy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy 2 litrami wody i podgrzewamy. marchewki, pietruszki i seler obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Ogórki kiszone ścieramy na dużych oczkach tarki (ze skórką), a następnie podduszamy je na patelni z dodatkiem masła. Wlewamy sok z kiszonych ogórków i podgrzewamy na wolnym ogniu do zagotowania. Gdy woda się zagotuje zdejmujemy szarą pianę i wrzucamy do niej startą włoszczyznę razem z ziemniakami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2016/10/zupa-ogorkowa.html