Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 1 cebula 500 g pieczarek duża gałązka świeżego lubczyku około 2,5 l wody 6 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu czarnego 2 listki laurowe 1 łyżka oleju roślinnego 1 łyżka masła 200 g śmietany 18% sól makaron W tym czasie kroimy pieczarki w plastry i smażymy na rozgrzanym oleju z masłem. Gdy zacznie wrzeć ściągamy pianę z wierzchu i wkładamy obraną marchew, pietruszkę, seler i cebulę (wszystko w całości). Gdy warzywa są już miękkie, odławiamy je z wywaru razem z mięsem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2017/05/zupa-pieczarkowa-kurczakiem-i-makaronem.html