Ilość porcji: 20 sztuk Składniki: 100 g herbatników 60 g czekolady gorzkiej 70 % 70 g serka mascarpone 30 g żelek 3 kostki białej czekolady Polewa i dekoracja: 100 g czekolady mlecznej 3 kostki czekolady białej Przygotowanie: Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Herbatniki zmiksować na piach. Naprawdę jestem zachwycona ich smakiem 🙂 Są bardzo słodkie o konsystencji miękkie w środku, a na zewnątrz w twardej, grubej skorupce z czekolady. Trufle obsypać startą na małych oczkach białą czekoladą i odstawić na kolejne 2 – 3 godziny do lodówki. Z masy uformować małe kuleczki, ułożyć na papierze do pieczenia i odstawić na 1 godzinę do lodówki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/trufle-czekoladowe-z-zelkami-i-biala-czekolada/