szklanka mąki pszennej 100 g zimnego masła 4 łyżeczki brązowego cukru szczypta soli 2 łyżki zimnej wody na nadzienie: 4 łodygi rabarbaru 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka mąki Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować bezpośrednio na papierze do pieczenia na kształt krążka o średnicy około 25 cm. Przenieść razem z papierem na dużą płaską blaszkę i posypać łyżką mąki, zostawiając czysty około 4 cm margines. Ciasto zagnieść w kulę , zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około godzinę. ponadto: roztrzepane jajko łyżka cukru brązowego - Mąkę wymieszać z solą i cukrem, dodać masło pokrojone w kostkę. Rustykalna tarta z rabarbarem Bardzo prosta do wykonania krucha rabarbarowa tarta z rustykalnym wykończeniem.