Diabelskie brownie czekoladowe

Katarzyna
Ciasta
07.11.2017 17:57
Diabelskie brownie czekoladowe

Składniki: 200 g gorzkiej czekolady 150 g masła + dodatkowa ilość do natłuszczenia formy 2 łyżeczki pasty lub esencji waniliowej 150 g drobnego cukru trzcinowego 3 jajka 75 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka soli 100 g całusków z gorzkiej czekolady - Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Formę do pieczenia w kształcie kwadratu o boku 19 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Diabelskie brownie czekoladowe Mocno czekoladowe amerykańskie ciasto brownie z dodatkiem gorzkiej czekolady i całusków czekoladowych. - Pokroić ciasto na małe kwadraty i wyjąć z formy. - Czekoladę grubo posiekać i razem z masłem i wanilią stopić w kąpieli wodnej. - Wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim ciasto na 5 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2013/12/diabelskie-brownie-czekoladowe.html