200 g mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 120 g masła zimnego 1 jajko biała czekolada 3 łyżki śmietany 30 % łyżeczka masła suszone figi garść migdałów Przenieść na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i przyciąć równo na kształt prostokąta lub kwadratu o boku około 25 cm. Uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około godzinę. Spód nakłuć widelcem i wstawić ponownie do lodówki na około 15 minut. Wstawić schłodzone ciasto i piec około 20 minut na lekko złoty kolor. Wylać na spód mazurka, na wierzchu ułożyć figi i migdały. Palcami rozetrzeć masło z mąką, dodać jajko i wyrobić szybko jednolite ciasto.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2014/04/mazurek-z-biaa-czekolada-i-figami.html