☺ Potrzebujemy: - główka kapusty ukiszonej w całości - 50 dag mięsa mielonego wieprzowego - 20 dag mięsa mielonego wołowego - 1 szklanka ryżu - mały przecier pomidorowy - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - pieprz - sól - bulion - odrobina oleju - 20 dag boczku wędzonego Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oleju, dodajemy ryż i przecier pomidorowy. Na dno garnka kładziemy pokrojoną na drobno resztę kapusty i kładziemy warstwę boczku w plasterkach, na to sarmale i znowu warstwa boczku, a potem sarmali. Na każdy kawałek kładziemy farsz i zawijamy tak, by farsz nam nie wyciekł. Na zakończenie gotowania wlewamy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze 10 minut. Hej! Nie tak dawno kisiłam kapustę w całości (zerknijcie tutaj). Z niej zrobiłam gołąbki rumuńskie tak zwane sarmale.