Rolada szpinakowa z łososiem

Sylwia
Przekąski
07.11.2017 8:22
Rolada szpinakowa z łososiem

Ciasto szpinakowe: 450 g szpinaku mrożonego 4 jajka ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczkę soku z cytryny ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli Dodatkowo: 100 g łososia wędzonego 150 g serka kanapkowego 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 1 duży ząbek czosnku ½ pęczka koperku Przygotowanie: Ciasto szpinakowe: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno z solą. Piec w formie (22 x 27 cm) wyłożonej papierem do pieczenia przez około 25 minut w 180 stopniach (po 15 minutach delikatnie przewrócić ciasto na drugą stronę). Zwinąć ciasto w roladę, zabezpieczyć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę, aby ciasto się uformowało. Rolada szpinakowa na zimno z łososiem w to super pomysł na imprezową przekąskę lub przystawkę przed daniem głównym. Szpinak podsmażyć na patelni, aby odparowała z niego woda i wymieszać go z reszką składników za pomocą łyżki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/rolada-szpinakowa-z-lososiem/