Sałatka warstwowa z tuńczykiem i ryżem

Alina
Sałatki
06.11.2017 21:55
Sałatka warstwowa z tuńczykiem i ryżem

Ryż, posmarować 2 łyżkami majonezu, tuńczyk, posmarować 2 łyżkami majonezu, ser żółty, posmarować 2 łyżkami majonezu, kukurydza, jajka, posmarować 2 łyżkami majonezu, na środek zetrzeć na drobnych oczkach 2 żółtka i obsypać szczypiorkiem. Składniki: - 1 woreczek ryżu (125 g) - 1 puszka tuńczyka w oleju kawałki - 150 g sera salami Mlekoma - 1 puszka kukurydzy - 4 jajka ugotowane na twardo - 1 pęczek szczypiorku - majonez - sól - pieprz kolorowy Ryż ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Tuńczyka odsączyć z oliwy i lekko rozdrobnić. 2 całe jajka i 2 białka zetrzeć na tarce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2017/11/saatka-warstwowa-z-tunczykiem-i-ryzem.html