Ilość porcji: 20 kawałków Składniki: 1 kg karczku wieprzowego 2 łyżki Vegety 1 łyżeczka papry szczypta pieprzu szczypta soli 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 ząbek czosnku 1 łyżka kminku 1 cebula średniej wielkości 1 łyżka oleju 2 plastry masła 1 ½ łyżki mąki Następnie mięso dusić pod przykryciem przez 1 godzinę – 1 godzinę 30 minut, aż mięso będzie miękkie. opcjonalnie: kilka kropel maggi, 1 kostka rosołowa, papryka słodka (dla koloru) Przygotowanie: Marynowanie: Mięso obtoczyć w przyprawach i przełożyć do wysokiego naczynia wysmarowanego olejem. Całość gotować przez 5 minut, a w razie potrzeby doprawić jeszcze odrobiną papryki, kostką rosołową, maggi. Wrzucić ziele angielskie, liście laurowe oraz pokrojony w plastry czosnek i cebulę. Pokroić mięso w plastry i przełożyć z powrotem do garnka. Całość przykryć pokrywką i odstawić do lodówki na 6-12 godzin (im dłużej tym lepiej).