Do przygotowania soczystego kurczaka: 2 piersi z kurczaka 2 czubate łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 4 łyżki oliwy 2 duże szczypty suszonej bazylii 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu duża szczypta soli ziołowej Przygotowanie: Składniki: Do przygotowania risotto: Risotto z pieczarkami the Green Woodpecker Trill 6 łyżek oliwy do smażenia 1000 – 1200 ml bulionu warzywnego 100 g parmezanu 100 g masła szczyptę soli i pieprzu Następnie każdy kawałek mięso grillujemy z obu stron na patelni grillowej (na niedużym ogniu). Risotto z pieczarkami przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu: Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż a następnie na mniejsze na pół. Dalej podlewaj risotto bulionem – sukcesywnie po 1 chochelce – aż do ponownego wchłonięcia płynu. Dziś mam dla was wspaniały i niezwykle pyszny pomysł na obiad, który wbrew pozorom jest naprawdę prosty w przygotowaniu. Risotto zawiera tylko naturalne składniki (zero wzmacniaczy smaku i konserwantów) oraz wyróżnia się wysoką zawartością grzybów, bo aż 6,4%. A jedzenie takiego risotto, to po prostu niebo na talerzu 😉 Dodaj gotową mieszankę The Green Woodpecker Trill i smaż na małym ogniu przez około 2 minuty. Porcję pieczarkowego risotto podajemy wraz z grillowanym mięsem. Wspaniałe risotto z pieczarkami the Green Woodpecker Trill. Spróbujcie i Wy – z soczystym kurczakiem lub jako samodzielne danie.