Śledzie w suszonych grzybach

Iza
Przekąski
06.11.2017 18:50
Śledzie w suszonych grzybach

Dodatkowo: - ok. ⅔ szklanki oleju - 1 łyżka octu balsamicznego - 6 łyżek wody pozostałej po gotowaniu grzybów |Śledzie w suszonych grzybach| Jeśli śledzie są bardzo słone wymoczyć je w mleku lub wodzie przez około 2 godziny. Smacznego :- ) |Śledzie w suszonych grzybach| |Śledzie w suszonych grzybach| |Śledzie w suszonych Składniki: - 500 g solonych filetów śledziowych a’la Matias - 40 – 50 g suszonych grzybów - 2 cebule czosnkowe - 2 łyżki oleju - 6 owoców jałowca - 6 liści laurowych - sól - świeżo mielony pieprz |Śledzie w suszonych grzybach| Jak zrobić śledzie w suszonych grzybach? Dodać pokrojone w kawałki grzyby, jałowiec, liście laurowe oraz 2 – 3 łyżki wody z gotowania grzybów. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę czosnkową. Grzyby przełożyć wraz z woda do garnka i gotować przez około 20 - 30 minut, aż będą miękkie – ostudzić (wodę z gotowania zachować). Pierwszy raz jadłam tak przyrządzone śledzie i już wiem, że na pewno znajda się na moim świątecznym stole. Olej wymieszać z 6 łyżkami wody pozostałej z gotowania grzybów i łyżką octu balsamicznego. Już od jakiego czasu chciałam przygotować śledzia w suszonych grzybach,

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/2017/11/sledzie-w-suszonych-grzybach.html