Muffinki czekoladowe oreo

Ewelina
Ciasta
26.01.2016 11:59
Muffinki czekoladowe oreo

Składniki: - Ciasto: - 250 g mąki pszennej typ 500 - 80 g cukru kokosowego bio - 2 płaskie łyżki kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 250 ml maślanki - 100 ml oleju - 1 jajko - 50 g czekolady mlecznej Hersheys - 10 szt mini oreo - Krem: - 250 ml kremówki 30 % - 125 g mascarpone - 1 łyżka cukru pudru - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 8 szt mini oreo - 12 szt mini oreo na wierzch Ciasto: W jednym naczyniu wymieszać suche składniki. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 25 minut do suchego patyczka. Krem: Do zimnej kremówki dodać mascarpone, ekstrakt waniliowy i zmiksować na krem. Formę na muffinki na 12 sztuk wyłożyć papilotkami i równo podzielić ciasto. Na wierzchu położyć po ciasteczku oreo. Pod sam koniec dodać pokrojoną czekoladę i pokruszone ciasteczka oreo.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2016/01/muffinki-czekoladowe-z-oreo.html