Składniki: Ciasto: 150 g mąki 100 ml wody ½ łyżeczki soli Farsz: 100 g szpinaku 50 g sera feta ½ łyżeczki pieprzu ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej Bardzo lubię połączenie sera feta i szpinaku – postanowiłam wykorzystać oba te składniki i przygotować pierogi ze szpinakiem i serem. Dodatkowo: 30 g sera żółtego do posypania 2 łyżeczki masła Przygotowanie: Farsz: Rozgnieść ser feta ze szpinakiem i doprawić całość. Pierogi mają bardzo lekkie – mają cienkie ciasto, a dzięki temu smak farszu jest doskonale wyczuwalny. Dodatkowo pierogi można posypać startym serem żółtym i dodać odrobinę masła.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/pierogi-ze-szpinakiem-i-serem-fata/