Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 6 Składniki: 140 g mąki pszennej 1 łyżeczkę proszku do pieczenia ¼ łyżeczki sody oczyszczonej 1 dużej jajko 70 g cukru 40 g masła ½ szklanki mleka 70 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: Oczywiście jeśli robicie babeczki dla swoich pociech lub nie lubicie gorzkiej czekolady można użyć czekoladę deserową lub mleczną. Dodać posiekaną czekoladę i delikatnie połączyć z masą. Foremki napełnić masą i piec 20 – 25 minut w 200 stopniach (do suchego patyczka). Do tych muffin polecam użyć gorzkiej czekolady, która przełamują słodycz babeczek. Za pomocą miksera połączyć ze sobą mokre składniki (mleko, masło, jajka).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/babeczki-z-gorzka-czekolada/