Składniki (na 1 porcje): 1/3 szklanki płatków quinoa 1/3 szklanki mleka* 1/3 szklanki wody 1 gruszka 100ml jogurtu (wg gustu, ja lubię naturalny) 1 łyżka masła orzechowego kilka miechunek łyżeczka owoców goji szczypta cynamonu * Prażę gruszkę z cynamonem albo kroję inne ulubione owoce, wyciągam z lodówki słoik najlepszego domowego jogurtu (który jest tak gęsty, że można go kroić nożem), oblizuję łyżkę po maśle orzechowym... Mleko i wodę zagotować, wsypać płatki, gotować na małym ogniu 4 minuty, zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić na kilka minut. Gruszkę obrać, pokroić w kostkę, uprażyć z łyżka wody pod przykryciem (2-3 minuty), posypać cynamonem. Bywa czasem, że nawet ulubiona owsianka, którą przecież można przygotować na setki sposobów, się znudzi. Płatki podawać z gruszką, miechunką, jogurtem, masłem orzechowym, posypane owocami goji.