Ryba po grecku (najlepsza) 2 marchewki (ok 200g)1/4 selera (ok 150g)1 pietruszka (ok 100g)2 cebule (średniej wielkości)3 ząbki czosnku1/2 czerwonej papryki3 łyżki kukurydzy z puszki250ml przecieru pomidorowego1 kg filetów ryby (u mnie dorsz, ale może być też mintaj, miruna czy inna ulubiona ryba)3 łyżki mąkiprzyprawa do ryb (bez glutaminianu w składzie)4 olej do smażeniasólpieprztymianekbazyliaoreganopapryka słodkaliść laurowyFilety pokroić na kawałki, posypać przyprawą do ryb, odstawić na 15 minut. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć cienką warstwę warzyw, ułożyć kawałki ryby, na wierzchu wyłożyć pozostałe warzywa, przykryć pokrywką. Cebulę pokroić w półkrążki, zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek, wymieszać, dodać starte warzywa. Dodać pokrojoną w paski paprykę, liść laurowy, zalać przecierem pomidorowym, dusić pod przykryciem ok 10 minut. Rybę obtoczyć w mące, obsmażyć na złoto na oleju. Smażyć ok 5 minut, mieszając, żeby warzywa się nie przypaliły.