Jesienna zupa pomidorowa z mięsem mielonym

Jolanta
Zupy
03.11.2017 9:35
Jesienna zupa pomidorowa z mięsem mielonym

Składniki: 300 g mielonego mięsa z karkówki wieprzowej 750 ml rosołu lub bulionu puszka pomidorów krojonych z czosnkiem i cebulą mały koncentrat pomidorowy (50g) 100 ml słodkiej śmietanki 30% 1 płaska łyżka mąki pszennej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 marchewka z rosołu 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku 1 łyżka oleju makaron lub ryż Jak przygotować zupę pomidorową z mięsem mielonym. Zrobiło się chłodno, więc ostatnio na tapecie są u nas zupy z mięsem mielonym albo kiełbasą. Tym razem postanowiłam ugotować ulubioną zupę Piotra w bogatszej wersji, pomidorówkę z mięsem mielonym. Po około 5 minutach dodajemy krojone pomidory z puszki i koncentrat, dusimy kolejne 5 minut. Przepis na zupę pomidorową z mięsem mielonym i makaronem. Śmietankę łączymy z mąką, zalewamy kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlewamy do garnka, dodajemy marchewkę pokrojoną w plastry. Tak jak zupa cygańska, meksykańska ta pomidorówka z mięsem najlepiej smakuje na drugi dzień.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/zupy/zupa-pomidorowa-miesem-mielonym/