Jednak postanowiłam nieco zmodyfikować ten przepis dodając trochę koloru zielonego i ominąć zasmażaną bułkę tartą – i z radością stwierdzam, że takie połączenie smakują mi jeszcze lepiej:) Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 2-3 Składniki: 250 g sera 100 g ziemniaków gotowanych 1 jajko 50 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki soli duży pęczek natki pietruszki Ciasto podzielić na 3 części, a z każdej części uformować pasek i pociąć na niewielkie kawałki (patrz krok 5.). Zawsze jadłam je obtoczone w bułce tartej i oczywiście bez natki pietruszki – takie klasyczne. U mnie w domu po prostu nazywają się paluchy, dlatego połączyłam te dwie nazwy:)
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/leniwe-paluchy/