Pomidorowa z duszoną soczewicą

Sylwia
Obiad
06.01.2018 12:51
Pomidorowa z duszoną soczewicą

Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 2 porcje Składniki: 2 puszki pomidorów krojonych bez skórki 1 por (około 150 g) 5 ząbków czosnku 3 łyżki oleju 1 ½ szklanki bulionu warzywnego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka oregano 1 łyżka bazylii szczypta gałki muszkatołowej ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki soli Soczewica duszona: 6 łyżek soczewicy 1 cebula czerwona 3 łyżki oleju szczypta przyprawy chilli / pieprzu Cayenne szczypta kurkumy Przygotowanie: Białą część pora pokroić w cienkie paseczki, a czosnek zgnieść i podsmażyć na oleju. Po dodaniu suszonych ziół gotować pod przykryciem przez 25 – 30 minut. Soczewica duszona: Cebulę czerwoną posiekać i podsmażyć na oleju. Prawie tradycyjne pomidorowa z dodatkiem duszonej soczewicy i cebuli w kurkumie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/pomidorowa-z-duszona-soczewica/