woda warzywa: pietruszka, marchewka, por, seler, czosnek (2 ząbki) liść laurowy, ziele angielskie mięso (wędzone żeberka) 1 kg kapusty kiszonej zasmażka z boczku (podsmażamy boczek z cebulką i wrzucamy do kapuśniaku) majeranek (łyżeczkę) zioła prowansalskie (pół łyżeczki) pieprz Czekamy 5 minut, aby się zaparowała, odcedzamy odlewamy szklankę wywaru z ziemniaków i ucieramy ziemniaki z mąką przy pomocy tłuczka do ziemniaków. Na koniec do zupy dodajemy zasmażkę z boczku z cebulką. Dopiero po tym czasie wrzucamy kiszoną kapustę i gotujemy jeszcze przez godzinę, w międzyczasie dodajemy zioła, przyprawiamy. Gotujemy mięso z wywarem warzywnym przez 40 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://mamyprzepisy.blogspot.com/2017/11/przepis-na-kapusniak-z-prazokami.html